De verhuurmakelaar van Nederland

Wij zoeken huurwoningen

Huurwebsites lichten woningzoekenden op

Deel dit bericht:.

Websites als huurstunt.nl, huurwoningen.nl en kamers.nl bieden huurwoningen aan die allang verhuurd zijn, niet bestaan of helemaal niet te huur staan. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenprogramma Radar.

Radar onderzoekt verhuurwebsites die woningen aanbieden die helemaal niet te huur staan.

Radar heeft een twintigtal huurhuizen gecontroleerd en die bleken allemaal al verhuurd te zijn - sommige al een half jaar - maar nog steeds online te staan om op te reageren.

Kopiëren van advertenties

De websites lokken woningzoekenden met mooie advertenties, vervolgens moet je lid worden om te kunnen reageren op de woningen. Die reacties worden in sommige gevallen weer doorgestuurd naar andere huurmakelaars, waar het aanbod oorspronkelijk heeft gestaan. De makelaars doen alleen helemaal geen zaken met de websites. Het aanbod wordt gewoon van hun websites gekopieerd.

Doe aangifte

Marcel Trip van de Woonbond waarschuwt in de Radar-uitzending voor websites als kamers.nl en huurwoningen.nl en zegt dat woningzoekenden aangifte moeten doen bij de politie als er een vermoeden is dat een aangeboden huurhuis niet blijkt te bestaan of niet te huur staat. 

Reactie Treehouse

Het bedrijf Treehouse is eigenaar van de websites kamers.nl en huurwoningen.nl. Treehouse zegt aan Radar het 'erg vervelend' te vinden dat het aanbod niet up-to-date is en de klachten 'zeer serieus' te nemen. Treehouse zegt dat het door middel van postcode.nl controleert of de huizen op de website echt bestaan. Maar dat huizen bestaan, betekent natuurlijk nog niet dat ze ook te huur staan. Laat staan dat de woningen ook daadwerkelijk via deze websites worden aangeboden door de verhuurder. Ze sturen reacties immers door naar een huurmakelaar, die aangeven helemaal geen zaken met ze te doen. 

© De Huurwoning Bemiddelaar- Privacy beleid - Disclaimer - Algemene voorwaarden

Wij zetten ons aanbod ook op:

Vastgoedmanagment - Verhuren - Huren - Vastgoedbeheer - Verhuurmakelaar - Makelaar - Rendement - Aanhuur makelaarIk wil mijn huis verhurenHuurwoningen gezochtMijn woning verhurenInvesteren in vastgoed
Alkmaar - Amsterdam - kop van Noord Holland - Amstelveen - Bergen - Beverwijk - Bloemendaal - Castricum - Den Helder - Diemen - Edam Volendam - - Enkhuizen - Haarlem - Heemskerk - Heemstede - Heerhugowaard - Heillo - Hollands Kroon - Hoorn - Landsmeer - Langedijk - Medemblik - Oostzaan - Opmeer - Purmerend - Schagen - Texel 

Inloggen medewerker

 

WhatsApp