De verhuurmakelaar van Nederland

Wij zoeken huurwoningen

Stikstofcrisis verstikt nieuwbouw

Deel dit bericht:.

Door de verscherpte stikstofregels dreigt de bouw van nieuwe woningen stil te vallen. Betrokken partijen vragen de regering met een tijdelijke maatregel deze crisis op te lossen.

Woningen in aanbouw

Bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, vakbonden en ook de Woonbond maken zich grote zorgen. Gemeenten en provincies durven bijna geen bouwvergunningen meer te verlenen, sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State van 29 mei. Die zorgt ervoor dat voor ieder project een aparte natuurvergunning nodig is, als er ook maar iets van stikstof in het dichtstbijzijnde natuurgebied terecht komt.

Tijdelijke drempelwaarde

De organisaties vragen de regering om de stikstofuitstoot tijdens de bouw niet mee te tellen, als die onder een bepaald niveau blijft. Zij pleiten voor een tijdelijke drempelwaarde van 0,05 mol per hectare per jaar. Die waarde komt overeen met één zakje Pokon van 4 gram per hectare per jaar. Zulke kleine hoeveelheden hebben geen meetbaar effect op de natuurgebieden. Bouwprojecten die daaronder blijven, moeten gewoon door kunnen gaan.

Nog meer woningnood

Minister Carola Schouten van Landbouw is wel bezig met een landelijke regeling voor stikstof. Maar die komt op z’n vroegst begin 2020, en dat kan ook nog veel later worden. Daar kunnen de bouwsector en ook de woningzoekenden niet op wachten. Dat zal leiden tot massaontslagen in de bouw en nog meer woningnood.

© De Huurwoning Bemiddelaar- Privacy beleid - Disclaimer - Algemene voorwaarden

Wij zetten ons aanbod ook op:

Vastgoedmanagment - Verhuren - Huren - Vastgoedbeheer - Verhuurmakelaar - Makelaar - Rendement - Aanhuur makelaarIk wil mijn huis verhurenHuurwoningen gezochtMijn woning verhurenInvesteren in vastgoed
Alkmaar - Amsterdam - kop van Noord Holland - Amstelveen - Bergen - Beverwijk - Bloemendaal - Castricum - Den Helder - Diemen - Edam Volendam - - Enkhuizen - Haarlem - Heemskerk - Heemstede - Heerhugowaard - Heillo - Hollands Kroon - Hoorn - Landsmeer - Langedijk - Medemblik - Oostzaan - Opmeer - Purmerend - Schagen - Texel 

Inloggen medewerker

 

WhatsApp