De verhuurmakelaar van Nederland

FAQ

Veel gestelde vragen:

Waarom moet ik mezef eerst inschrijven:

Wij en onze opdrachtgevers willen eerst een profiel van onze kandidaten zien. Sommige huurders mogen bij ons niet meer huren of staan op een zwartelijst. Daarnaast kunnen wij gelijk zien hoe serieus je bent met het zoeken van een woning

Mijn inschrijving is niet compleet, mag ik dan huren:

Nee, wij willen complete dossiers hebben voordat wij een woning toewijzen. Dus als uw dossier niet compleet is, kunt u niet huren!

Ik wil de woning later hebben omdat ik anders met dubbele lasten kom te zitten:

Zodra een woning vrij is dan moet deze gelijk worden gehuurd, leegstand kost namelijk geld. Het is aan u om dit zo goed mogelijk te overbruggen en te regelen. 

Hoe worden de woning toegewezen:

Wij werken in principe met wie het eerst komt, wie het eerst maalt principe. Bij sommige woningen wil de eigenaar zelf een keuze maken, dit zal dan samen met ons worden gedaan. Gezinnen met kinderen hebben altijd voorang bij ons!

Houden jullie mij op de hoogte van het aanbod:

Nee dat doen we niet! u moet zelf de site in de gaten houden voor het aanbod.

Ik heb een bewindvoerder, mag ik huren?

Als je onderbewind staat mag je huren bij ons kantoor, wel dient de bewindvoerder altijd contact op te nemen met ons kantoor voor het geven van toestemming.

Ik heb me huur opgezegd en ik heb zelf een huurder gevonden, mag dat:

Nee dat mag niet, wij hebben een lijst met kandidaten welke opzoek zijn naar een huurwoning. Deze mensen hebben zich allemaal ingeschreven en hebben net zoveel kans op een woning als ieder ander.

Kan ik bezichtigen en mij later inschrijven:

Het is niet mogelijk om eerst te bezichtigen en je later in te schrijven.

Ik heb een woning bezichtigd en wil deze hebben:

Als u bij een woning bent wezen kijken en u wilt deze, dan kunt u een optie op de woning nemen. De optie heeft een geldigheid tot de volgende ochtend 09.00, na deze tijd vervalt de optie en bellen wij de 2e kandidaat. Als u de woning wilt hebben dient u een acceptatieformulier te ondertekenen. Bij het ondertekenen van het acceptatieformulier moet gelijk een aanbetaling worden gedaan. Zodra dit gedaan is, zullen wij de woning in optie zetten.

Wanneer gaat mijn huur in:

Uw huur gaat in op de dag dat de woning vrij komt, als de woning de 25e vrij komt, betaald u vanaf de 25e de huur. Stel: de maand heeft 31 dagen en u krijgt de woning de 25e van de maand dan betaald u 7:30 deel van de huur. U kunt dit alsvolgt uitrekenen : maandelijkse huur / 30 dagen X resterende dagen = uw deel huur

Wat moet er betaald zijn bij sleuteloverdracht:

De dag dat u uw sleutel krijgt moet u het volledige bedrag(huur en borg) zichtbaar bij ons binnen wezen. Als dit niet het geval is, dan stellen wij de overdracht uit. U blijft wel de verschuldigde huur aan ons schuldig. 

Wanneer sturen jullie de facturen en moet er betaald worden:

Elke 15e vooraf de nieuwe maand sturen wij de huurnota's, de huur is altijd bij vooruitbetaling. De huur dient dus voor de 1e van de maand in ons bezit te zijn. Als u niet kunt betalen, dient u zelf dit aan ons te melden. Door zlef het probleem te melden bereikt u veel meer.

Ik heb een brief van een deurwaarder/incassobureau gehad met incassokosten:

Als u een brief van een deurwaarder/incasso hebt gehad, dan zult u dat met de deurwaarder/incasso moeten regelen. Wij hebben u genoeg tijd en kansen gegeven om de zaak via een minnelijke regeling op te lossen. Op het moment dat u de incassobrief ontvangt, bent u incassokosten verschuldigt aan ons.

Ik heb een huurovereenkomst voor een bepaalde tijd, maar ik wil verhuizen:

Een contract is een contract en die moet u uitdienen. Wel bieden wij de mogelijkheid om deze af te kopen door uw borg hiervoor te gebruiken. Maar in principe houden wij u aan de overeenkomst. Wij vergelijken het altijd met een contract van een telefoon maatschappij, als u de overeenkomst wilt ontbinden moet u deze ook doorbetalen tot het einde.

Ik wil iemand bij me laten inwonen, mag dat:

In de basis willen wij weten wie er in de woning gaat wonen. Daarom moet u altijd toestemming vragen voor een persoon die bij u gaat inwonen.

Ik wil mijn huurwoning aan iemand anders onder verhuren:

Hier kunnen we heel kort over zijn, zodra wij hier achter komen ontbinden wij per direct de huurovereenkomst. Wij zullen een verzoek doen bij de rechtbank om de overeenkomst te ontbinden. 

Waarom moet ik een uitschrijving bij de gemeente overleggen voor terugbetaling van de borg:

Zie dit als een stok achter de deur, veel mensen ontvangen huurtoeslag en als er een nieuwe bewoner komt dan heeft diegene ook recht op huurtoeslag. Doordat de vorige bewoner nog staat ingeschreven, kan de huidige geen toeslag aanvragen.

Waarom duurt het 8 weken voordat ik me borg terug krijg:

Soms zien wij niet alles met de inspectie of zijn er bepaalde zaken niet betaald voor de woning, dit weten wij niet binnen 7 dagen maar dat duur meestal langer. Daarom hanteren wij een termijn van 8 weken voor eventuele onvoorziene schades en dergelijke.

 

 

 

 

 

© De Huurwoning Bemiddelaar- Privacy beleid - Disclaimer - Algemene voorwaarden

 

Het concept, logo's, uitingen, de formule en het merk De Huurwoning Bemiddelaar® zijn eigendom van Joma Beheer Den Helder B.V.

U vind ons aanbod op: