De verhuurmakelaar van Nederland

Leegstandswet

Staat uw woning te koop maar bewoont u deze zelf niet meer? Bespaar op uw dubbele lasten en zorg voor een respectvolle tijdelijke bewoning door een uitvoerig gescreende huurder. De Huurwoning bemiddelaar heeft ruimschoots ervaring met de zogenaamde overbruggingsverhuur op basis van de Leegstandwet. Wij kunnen u begeleiden bij de aanvraag van de vergunning bij uw gemeente en het aanvragen van de goedkeuring bij uw bank. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Aanvraag goedkeuring verhuur zonder huurbescherming!

Voor een aanvraag voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet zijn de volgende zaken noodzakelijk:

De leges voor een Leegstandwet vergunning verschillen per gemeente. Kijk hiervoor op de website van uw gemeente. Gemiddeld duurt de aanvraag van een Leegstandwet vergunning bij een gemeente 14 dagen.

Denk ook aan uw verzekeringen!

Wilt u uw woning tijdelijk verhuren? Meld dit dan op tijd aan uw verzekeraar. Verhuren kan namelijk gevolgen hebben voor uw bestaande verzekeringen zoals bijvoorbeeld uw opstalverzekering. Het kan zijn dat u niet meer voor alle risico's verzekerd bent of u moet een hogere premie betalen. Uw verzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Fiscale consequenties!

Het verhuren van uw woning heeft vrijwel altijd fiscale consequenties. In algemene zin komt uw te koop staande woning uit Box 1 en gaat naar Box 3. Dit betekent voor u dat:

Informeer bij de Belastingdienst of een financieel adviseur wat in uw persoonlijke situatie de consequenties zijn.

 

© De Huurwoning Bemiddelaar- Privacy beleid - Disclaimer - Algemene voorwaarden

 

Het concept, logo's, uitingen, de formule en het merk De Huurwoning Bemiddelaar® is eigendom van Sabriso Holding B.V..

U vind ons aanbod op: