U kunt uw huur op 2 manieren opzeggen:

 

Per aangetekende brief
U dient in deze brief te vermelden per wanneer u het huurcontract wilt beëindigen, naar welk adres u gaat verhuizen en het telefoonnummer waar u op bereikbaar bent. Na ontvangst van de brief, nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor het inspecteren van de woning.

Persoonlijk op kantoor
U kunt persoonlijk komen opzeggen op kantoor aan de Torplaan 2B in Den Helder. Wanneer er geen medewerker in de gelegenheid is om u direct te helpen, kunt u de opzegkaart invullen en bij de balie afgeven. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak voor de inspectie van de woning.

Huur opzeggen

Een vlotte verhuizing begint met het tijdig opzeggen van de huur van uw woning. U kunt uw huur opzeggen met inachtneming van minimaal één maand opzegtermijn.

Kan ik de einddatum van het huurcontract wijzigen of de opzegging annuleren?

De afgesproken dag waarop u de sleutels aan ons moet overdragen ligt vast. De volgende huurder heeft zijn verhuisdatum daar ook weer op afgestemd.
Het wijzigen van de einddatum van het huurcontract kan uitsluitend als De Huurwoning Bemiddelaar de advertentie nog niet geplaatst heeft.
 

Zowel bij het wijzigen van de einddatum van het huurcontract, als bij het annuleren van de huuropzegging zal -indien op uw huurwoning van toepassing- de nieuwe HOGERE HUURPRIJS in rekening worden gebracht. Dit gebeurt vanaf de oorspronkelijke einddatum van het huurcontract.
Neem voor het aanvragen van het wijzigen of annuleren van de einddatum van de huuropzegging tijdens kantooruren telefonisch contact op met De Huurwoning Bemiddelaar: (0223) 694396.

Wanneer worden de inspecties uitgevoerd?
Direct na de opzegging maken wij met u een afspraak voor een inspectie. De mutatieopzichter keurt uw woning volgens de door ons vastgestelde kwaliteitsnormen. Lees meer over het achterlaten van uw woning en de door ons gehanteerde kwaliteitsnormen in "Alles over Achterlaten woning".

Wat staat er in een eindnota?
De huur, servicekosten en eventuele abonnementskosten worden verrekend tot en met de opzegdatum. U ontvangt hiervoor een aparte nota.

 

Neem contact op