Veelgestelde vragen:

Waarom moet ik mezelf eerst inschrijven?

De Huurwoning Bemiddelaar en haar opdrachtgevers willen eerst een profiel van de kandidaten zien. Sommige huurders mogen bij ons namelijk niet meer huren of staan op een zwarte lijst. Daarnaast kunnen wij aan de hand van deze inschrijving gelijk zien hoe serieus u bent met het zoeken naar een woning.

Mijn inschrijving is niet compleet, mag ik dan huren?

Nee, wij willen complete dossiers hebben voordat we een woning toewijzen. Is uw dossier niet compleet, dan kunt u niet huren!

Ik wil de woning later huren omdat ik anders met dubbele lasten kom te zitten.

Zodra een woning vrij is, dan moet deze gelijk worden verhuurd. Leegstand kost namelijk geld. Het is aan u om dit zo goed mogelijk te overbruggen en op voorhand te regelen.

Hoe worden de woning toegewezen?

De Huurwoning Bemiddelaar werkt normaliter met het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Bij sommige woningen wil de eigenaar echter zelf een keuze maken. Dit wordt samen met ons gedaan. Gezinnen met kinderen hebben altijd voorrang bij De Huurwoning Bemiddelaar!

Houden jullie mij op de hoogte van het aanbod?

Nee, u moet zelf de site in de gaten houden voor het aanbod van De Huurwoning Bemiddelaar.

Ik heb een bewindvoerder, mag ik huren?

Als u onder bewind staat, mag u huren bij De Huurwoning Bemiddelaar. Wel dient de bewindvoerder altijd contact op te nemen met De Huurwoning Bemiddelaar voor het geven van toestemming.

Ik heb mijn huur opgezegd en ik heb zelf een huurder gevonden, mag dat?

Nee, dat mag niet. De Huurwoning Bemiddelaar heeft een kandidatenlijst van mensen die op zoek zijn naar een huurwoning. Zij hebben zich allemaal ingeschreven en hebben net zoveel kans op een woning als ieder ander.

Kan ik bezichtigen en me later inschrijven?

Het is niet mogelijk om eerst een woning te bezichtigen en u later in te schrijven.

Ik heb een woning bezichtigd en wil deze hebben.

Wilt u een woning accepteren na de bezichtiging, dan kunt u een optie erop nemen. Deze is geldig tot de volgende ochtend 09.00. Na die tijd vervalt de optie en bellen wij de 2e kandidaat. Wilt u de woning betrekken, dan moet u een acceptatieformulier ondertekenen. Bij het ondertekenen hiervan moet gelijk een aanbetaling worden gedaan. Zodra dit gedaan is, zetten wij de woning in optie.

Wanneer gaat mijn huur in?

Uw huur gaat in op de dag dat de woning vrijkomt. Als de woning de 25e vrijkomt, betaalt u vanaf de 25e de huur. Stel: de maand heeft 31 dagen en u krijgt de woning de 25e van de maand dan betaalt u 7/30e deel van de huur. U kunt dit als volgt uitrekenen: maandelijkse huur/30 dagen X resterende dagen = uw deelhuur.

Wat moet er betaald zijn bij sleuteloverdracht?

De dag dat u uw sleutel krijgt moet u het volledige bedrag (huur en borg) zichtbaar bij De Huurwoning Bemiddelaar binnen zijn. Als dit niet het geval is, dan stellen wij de overdracht uit. U blijft wel de verschuldigde huur aan ons schuldig.

Wanneer sturen jullie de facturen en moet er betaald worden?

Elke 15edag voorafgaand aan de nieuwe maand, sturen wij de huurnota's. De huur is altijd bij vooruitbetaling. De huur moet dus voor de eerste dag van de maand zijn overgemaakt. Kunt u om welke reden dan ook niet betalen, dient u zelf dit aan ons te melden. Door zelf het probleem te melden, bereikt u veel meer.

Ik heb een brief van een deurwaarder/incassobureau gehad met incassokosten:

Heeft u een brief van een deurwaarder/incassobureau ontvangen, dan moet u dat afhandelen met die organisatie. Wij hebben u tegen die tijd voldoende tijd en kansen gegeven om de zaak via een minnelijke regeling op te lossen. Op het moment dat u de incassobrief ontvangt, bent u incassokosten verschuldigd aan ons.

Ik heb een huurovereenkomst voor een bepaalde tijd, maar ik wil verhuizen:

Een contract is een contract en dat moet u uitdienen. Wel biedt De Huurwoning Bemiddelaar de mogelijkheid om deze af te kopen door uw borg hiervoor te gebruiken. In principe houden wij u echter aan de overeenkomst. Wij vergelijken het altijd met een contract van een telefoonmaatschappij: als u de overeenkomst wilt ontbinden moet u deze ook doorbetalen tot het einde.

Ik wil iemand bij me laten inwonen, mag dat?

Wij willen weten wie er in de woning verblijft. Daarom moet u altijd toestemming vragen voor een persoon die bij u gaat inwonen.

Ik wil mijn huurwoning aan iemand anders onderverhuren:

Hier kunnen we heel kort over zijn: zodra wij hierachter komen, ontbinden wij per direct de huurovereenkomst. Wij zullen een verzoek doen bij de rechtbank om de overeenkomst te ontbinden.

Waarom moet ik een uitschrijving bij de gemeente overleggen voor terugbetaling van de borg?

Zie dit als een stok achter de deur: veel mensen ontvangen huurtoeslag, betrekt die persoon de woning, dan heeft hij/zij ook recht op huurtoeslag. Als u nog steeds staat ingeschreven, kan de nieuwe huurder géén toeslag aanvragen.

Waarom duurt het 8 weken voordat ik mijn borg terugkrijg?

Soms zien wij niet alles met de inspectie of zijn er bepaalde zaken niet betaald voor de woning. Dit duurt veelal langer dan zeven dagen. Daarom hanteren wij een termijn van 8 weken voor eventuele onvoorziene schades en dergelijke.

 

Neem contact op