Onze werkwijze voor het huren van een woning

Bent u momenteel op zoek naar een nieuwe huurwoning? Wij verwelkomen u graag bij De Huurwoningbemiddelaar en willen u laten weten dat u op de juiste plek bent beland. We hebben ons ingespannen om het inschrijfproces zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Het goede nieuws is dat u zich gemakkelijk kunt inschrijven via onze website.

Inkomensvereiste: Allereerst hanteren wij een minimaal netto-inkomen van 2 keer de huur. Als u bijvoorbeeld een woning wilt huren voor € 808,- per maand, dient u ten minste € 1.618,- netto inkomen per maand te ontvangen. Kinderalimentatie wordt niet beschouwd als inkomen, maar partneralimentatie wel. Toeslagen tellen niet mee als inkomen.

Inschrijven: Om in aanmerking te komen, dient u zich in te schrijven bij ons kantoor, wat eenvoudig via onze website kan worden gedaan. De kosten voor inschrijving bedragen € 45,- voor een heel kalenderjaar.

Dossier compleet maken: U vult uw standaard profiel in en heeft de optie om uw dossier vooraf compleet te maken. Uw opgegeven inkomen moet overeenkomen met de werkelijkheid, aangezien ons kantoor dit zal controleren. Als u een woning toegewezen krijgt, heeft u 48 uur de tijd om uw dossier volledig te maken. In het geval van een direct beschikbare woning verwachten wij dat uw dossier al compleet is.

Reageren op huurwoningen: Na inschrijving kunt u reageren op beschikbare huurwoningen. Het systeem is slim en automatisch, zodat u meteen kunt zien of u in aanmerking komt voor de woning. Wij hanteren het principe "wie het eerst komt, wie het eerst maalt" op basis van de volgorde van inschrijving. U kunt dus meteen zien op welke positie u staat.

Anti-discriminatiebeleid: Als kantoor discrimineren wij niet, en we verwachten hetzelfde van onze (ver)huurders. Als u bijvoorbeeld als tiende kandidaat reageert op een woning, is de kans op toewijzing klein, omdat er nog negen andere kandidaten zijn. Het is aan u om regelmatig onze website te controleren op nieuw aanbod. Wij hebben een duidelijk antidiscriminatiebeleid op onze site staan.

Voorrang voor meerpersoonshuishoudens: We hanteren de regel dat meerpersoonshuishoudens voorrang krijgen bij woningen met meerdere slaapkamers.

Onvolledige dossiers: Als uw dossier niet compleet is of onjuist is ingevuld, behouden wij het recht om het woonaanbod in te trekken en de volgende kandidaat te benaderen.

Uitschrijving: Als u niet langer ingeschreven wilt staan bij ons kantoor, kunt u uw account zelf blokkeren en uw gegevens verwijderen. Houd er rekening mee dat als u zich opnieuw wilt inschrijven, u opnieuw inschrijfgeld moet betalen.

Gefeliciteerd! Indien de verhuurder akkoord gaat, bent u slechts een stap verwijderd van uw nieuwe woning. Wij zullen de huurovereenkomst opstellen en deze met u doornemen. Zodra u deze overeenkomst heeft ondertekend en de eerste maand huur, de borg en onze administratiekosten heeft voldaan, zullen wij u de sleutels overhandigen. Namens ons team, feliciteren wij u met uw nieuwe verblijf en wensen wij u veel geluk en plezier in uw nieuwe thuis!

Onze spelregels:

 • Uw inschrijving blijft geldig gedurende één jaar.
 • Inschrijving is pas definitief na ontvangst en verwerking van de door ons gevraagde documenten.
 • De administratiekosten voor het opstellen van de huurovereenkomst bedragen € 75,- inclusief btw.
 • De toewijzing van de woning is afhankelijk van de ontvangst en controle van alle benodigde documenten. Een onvolledig dossier zal niet in behandeling worden genomen.
 • Het inschrijfgeld is niet restitueerbaar.
 • De woning is pas definitief aan u toegewezen wanneer de eigenaar akkoord gaat en het acceptatieformulier volledig is ingevuld.
 • Bij de overdracht van de sleutels dient u de volledige huur, de borg en de administratiekosten te hebben voldaan.
 • Gezinnen met kinderen hebben altijd voorrang bij woningen met drie slaapkamers of meer.
 • Wij behouden ons het recht voor om klanten zonder opgave van redenen te weigeren.
 •  Voor klanten onder bewindvoering of in de wettelijke schuldsanering kunnen aanvullende eisen en voorwaarden van toepassing zijn.
 • Gunning door opdrachtgever: Voor elke aangeboden woning geldt dat de opdrachtgever uiteindelijk de beslissing neemt over de kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar heeft geen invloed op de uiteindelijke keuze.

Wij streven ernaar om een eerlijke en transparante huurprocedure te hanteren en kijken uit naar het ondersteunen van u in uw zoektocht naar uw nieuwe huurwoning!